Blog

Nooit meer te veel betalen met een prepaid simkaart!

Ouderwets, dat is de gedachte die veel Nederlander hebben als ze denken aan een prepaid simkaart. De meeste mobiele telefoongebruikers in Nederland hebben namelijk een telefoonabonnement. Of een normaal mobiele abonnement (afgesloten in combinatie met een nieuwe mobiele telefoon) of een sim only abonnement waarmee mensen al flink wat geld kunnen besparen. Door deze twee opties wordt de ‘prepaid’ optie vaak vergeten. Toch worden er tegenwoordig weer steeds meer prepaid simkaarten verkocht. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op de voordelen van zo’n prepaid simkaart.

Bepaal zelf je budget voor de mobiele telefoon

Met een prepaid kaart heb je de kosten echt zelf in de hand. Dit houdt in dat je zelf bepaalt hoe veel budget je jezelf geeft door zelf het beltegoed bedrag te bepalen. Als je namelijk zelf €20,- toevoegt aan je tegoed dan is het niet mogelijk om hier overheen te gaan. Je geeft zo jezelf een hard budget waar je een bepaalde periode moet doen. Uiteraard is dit ook handig voor kinderen om te leren omgaan met geld en hun mobiele telefoon. Door de manier die prepaid heet voorkom je dat je aan het eind van de maand een hoge rekening ontvangt. Je hebt alles zelf in de hand namelijk!

De flexibiliteit van een prepaid simkaart

Een prepaid simkaart is erg flexibel, zeker als we het gaan vergelijken met een mobiel telefoonabonnement. Je kunt namelijk gemakkelijk opwaarderen wanneer je wilt. Gemakkelijk via de SMS of via het internet. Wel zo handig, want je kunt hier via iDeal betalen of het wordt van je rekening afgeschreven via automatische incasso.

Daarnaast ben je geheel vrij in het kiezen van jouw prepaid telecomprovider. De ene provider heeft een goedkoop tarief voor mobiel internet, terwijl je bij de ander goedkoop kunt bellen en sms’en. Er zijn verschillende vergelijkingssites die dit precies voor je op een rij kunnen zetten.

Begin direct online gratis je eigen webwinkel

Loop je al tijden met de gedachte om een webwinkel te starten en loop je aan tegen torenhoge opstartkosten? Lees dan dit artikel en ontdek hoe je direct, gratis online je eigen webwinkel kunt starten.

Er zijn tegenwoordig een aantal ontwikkelaars van online webwinkel software. Via de website van deze webshop ontwikkelaars kun je meteen je webwinkel beginnen. Je meldt je aan via de registreer knop en je beantwoord de vragen die het systeem je stelt. Vervolgens heb je binnen vijf minuten een lege webwinkel online die je kunt vullen met de producten die je wilt verkopen.

Er zijn wel een paar belangrijke zaken waar je vooraf goed over moet nadenken. Hieronder volgen een aantal tips:

Domeinnaam

Je domeinnaam is de url of anders gezegd het adres waarop jij wilt waarop je webshop wordt gevonden. Als je een internetwinkel hebt en deze wordt niet gevonden, verkoop je niets. Het is belangrijk om het belangrijkste zoekwoord van de producten die je verkoopt in de domeinnaam te hebben. Zoekmachines geven een groter “gewicht” aan de zoekwoorden die in de domeinnaam staan. Nu denk je waarschijnlijk dat alle mooie domeinnamen reeds bezet zijn. Dat is misschien waar, maar als je een beetje onderzoek doet, zijn er nog genoeg goede domeinnamen vrij voor je belangrijkste zoekwoord of combinatie van zoekwoorden. Overigens is in Nederland SIDN.nl verantwoordelijk voor de uitgifte van .nl domeinen. Hier kun je dan ook onderzoeken of de door jouw gewenste domeinnaam nog vrij is.

Complete webwinkel software

Verder is het belangrijk dat jij een aanbieder kiest van webwinkel software die een compleet pakket aanbiedt. Het vullen van een webshop met producten is veel werk en je wilt later niet moeten switchen omdat jij hebt gekozen voor incomplete webshop software. Let goed op onderstaande belangrijke mogelijkheden binnen de software:

  1. De mogelijkheid om een online betalingssysteem te koppelen zoals Ideal of Paypal.
  2. Is er de mogelijkheid om een koppeling te maken met je boekhoudsoftware. Dit gaat je later veel tijd en dus geld besparen.
  3. Heeft de software aanbieder de mogelijkheid om een koppeling te maken met een groothandel? Dit gaat je ook veel tijdsbesparing opleveren omdat de groothanden de producten automatisch in je webshop kan zetten.
  4. Is er de mogelijkheid om je webwinkel tevens op Facebook te plaatsen? Social media is in deze tijd een heel goed middel om je producten te promoten en zorgt voor een hogere omzet.
  5. Als laatste is het belangrijk om te kiezen voor software met meertalige ondersteuning. Besluit je om later je webwinkel internationaal uit te gaan breiden, dan hoef je niet van webwinkel software te veranderen, wat je ook veel tijd en ellende kan besparen.
Nu je weet waar je op moet letten bij het maken van een keuze voor goede webshop software, is het gemakkelijk een goede keuze te maken. Wij wensen je veel succes bij het starten van je webwinkel.

Tips bij het kopen van een nieuwe mobiele telefoon

Is jouw mobiele telefoon nodig aan vervanging toe? Of is je abonnement afgelopen en moet je binnenkort een nieuwe afsluiten? Dan is het handig om je eens te verdiepen in de wereld van de mobiele telefonie. Deze markt wordt namelijk overspoeld door vele aanbieders die schreeuwen dat zij de beste deal hebben. Hieronder volgen enkele tips zodat jij de juiste keuze maakt bij de aankoop van een mobiele telefoon.

Heb jij de keuze al gemaakt om een abonnement inclusief telefoon of sim-only af te sluiten of kies je toch liever voor een prepaid telefoon? Je kunt een abonnement inclusief telefoon als een ‘all-inclusive’ abonnement zien. Bij dit abonnement sluit je namelijk een bepaald pakket af inclusief telefoon. Als jouw mobiele telefoon nog een tijdje mee kan, dan kun je voor een sim-only kiezen. Dit is ook een abonnement, maar dan ontvang je er geen telefoon bij. Je betaald namelijk alleen maar voor het aantal belminuten, sms’jes en de internetbundel. Dit is uiteraard goedkoper dan een abonnement inclusief telefoon. Als je helemaal niet vaak belt kun je kiezen voor een prepaid. Je krijgt van tevoren een aantal afgesproken aantal minuten. Zodra je deze minuten hebt verbruikt zal je de minuten weer moeten opwaarderen.

De mobiele telefoon

Heb jij de keuze gemaakt welk abonnementsvorm je af wilt sluiten? Dan kun je verder kijken naar welke mobiele telefoon je het liefst wilt aanschaffen. Wil je een ‘ouderwetse’ mobiele telefoon of ga je toch voor een smartphone? Bij een smartphone kun je behalve bellen en gebeld worden ook op internet surfen. Dus als je alleen telefonisch bereikbaar wilt zijn is een ‘ouderwetse’ mobiele telefoon voldoende, maar als je ook een internetaansluiting wilt of foto’s en video’s wilt maken, dan kun je beter voor een smartphone kiezen. Bij het uitkiezen van een smartphone moet je wel letten op onder andere het beeldscherm, de camera en de opslag. Dit is vooral belangrijk als je veel foto’s of video’s met je mobiele telefoon gaat maken. Zit je veel op internet? Kies dan vooral voor het 4-G netwerk. Daarnaast kun je kiezen uit meerdere besturingssystemen en is het belangrijk om te kijken naar de batterijduur. Als je deze stappen bij de aanschaf van een mobiele telefoon doorloopt, weet jij precies welke telefoon het beste bij jou past!

De aankoop van de mobiele telefoon

Je hebt je keuze gemaakt, maar wat nu? Je zult nu verder moeten gaan kijken naar waar je de mobiele telefoon gaat aanschaffen. Dit kan namelijk in een winkel, maar ook op internet. Op internet kun je ook de ervaringen en beoordelingen van telecomaanbieders lezen. Hierdoor ben je op de hoogte van de service en klantvriendelijkheid van een bedrijf. Zo ben je nog beter voorbereid op wat je te wachten staat. Succes met de aanschaf!

Het businessmodel van gratis storagediensten

Dropbox, Microsoft SkyDrive, Box, Wuala, Copy en Google. Steeds meer bedrijven bieden enkele gigabytes aan online opslagruimte aan. Helemaal gratis. Wat is er zakelijk gezien zo aantrekkelijk aan dit businessmodel? ISPam.nl vroeg het aan een aantal diensten.

Onlangs is de cloudstorage dienst Copy van Barracuda Networks van start gegaan. “Het is niet onze bedoeling om grote winsten binnen te halen met Copy.com”, erkent een woordvoerster van LaCie direct. “We hebben liever een grote positieve impact op de markt en zien dit als een aanvullende dienst op de storagebusiness in zijn geheel.”

Volgens de woordvoerster is storage een commodity. “Het is een bijkomend product dat we leveren bij de software en functies waar we ons liever op focussen.”

Verlenging
Ook hardwarefabrikant LaCie is al enige tijd actief op de cloudstorage markt met de dienst Wuala. “We zien cloudstorage niet als de nieuwste grote kans op de markt, maar het biedt wel perspectieven om gemakkelijk en veilig bestanden op te slaan, te delen en te backuppen. Dat zal snel een trend worden”, voorspelt een woordvoerder van LaCie.

LaCie ziet Wuala vooral als verlenging van de huidige storage-portfolio. Het bedrijf zet in op hybride, dus backup en opslag van bestanden zowel in de cloud als lokaal. “De reden dat Wuala gratis is, is omdat het nog een relatief nieuwe dienst is en omdat we willen dat zoveel mogelijk mensen kennis maken met de kwaliteit en het gebruiksgemak van de dienst. Mensen gaan toch niet iets kopen voordat ze het zelf gezien of geprobeerd hebben.”

De tweede reden voor LaCie om gratis opslagruimte bij Wuala te bieden, is meer van educatieve aard. “We hopen dat mensen op die manier zelf kunnen ontdekken wat de cloud is en het zullen gaan waarderen.”

Gezonde marge
Een andere partij die flink aan de weg timmert met gratis opslagruimte, is Strato. “Strato is een volle dochteronderneming van Deutsche Telekom. Dat wil zeggen dat er nogal wat financiële kracht  achter zit en er voldoende opslagruimte beschikbaar is”, legt Strato-woordvoerder Teus van Mourik uit.

“Online storage is niet ons hoofdproduct maar één van de bijproducten die eenvoudig gesubsidieerd kunnen worden uit de inkomsten van de primaire hostingproducten”, vertelt de Strato-zegsman. “De storage dienst HiDrive is eerder te zien als een uitbreiding van ons productportfolio zodat alle diensten bij één en dezelfde aanbieder onder te brengen zijn.”

Desondanks zijn de marges ‘noch gering noch hoog’ te noemen. “Maar omdat we de opslagcapaciteit in eigen beheer hebben, zou ik eerder willen spreken van een gezonde verantwoorde marge”, aldus Van Mourik.

Zoals bij veel storagediensten zijn er bij HiDrive naast de gratis versie ook diverse betaalde pakketten beschikbaar. “De verschillen zitten hem in het feit dat de gratis variant minder features (protocollen) en geen gratis helpdesk kent. Bovendien is de opslagcapaciteit bij de gratis dienst beperkt tot 5 GB. Het betaalde product kan groeien tot 5 TB”, legt Van Mourik uit. “Het freemium product is wellicht te vergelijken met aanbiedingen van melk en boter in de supermarkt; deze dienen om de klant binnen de deur te krijgen.”

Je smartphone beschermd tegen vocht en kou

Veel mensen staan er niet bij stil, maar in de winter heeft de smartphone heel wat te verduren. Zeker wanneer je op vakantie of wintersport naar een koude bestemming gaat, kan jouw smartphone wel wat hulp gebruiken. In dit artikel willen wij je attent maken op de mogelijke gevolgen van vocht en kou voor je smartphone. Daarnaast ontvang je tips en adviezen van Smartphonerepairs om je telefoon zo goed mogelijk te beschermen tegen deze slechte weersomstandigheden.

Problemen bij extreme temperaturen

Bij de aanschaf van je smartphone ontvang je algemene voorwaarden. Vaak worden deze als oninteressant bestempeld en belanden deze in een lade of doos. In de algemene voorwaarden vind je echter ook informatie van fabrikanten als Samsung en Apple over de werking van de smartphone bij extreme temperaturen.

Zo geven deze fabrikanten aan dat bij een temperatuur van 10 graden Celsius de beeldschermen van de meeste smartphones minder fel zijn. Bij een temperatuur van -10 graden Celsius ervaren sommige gebruikers volgens de fabrikanten problemen met de accu en een temperatuur van -20 zorgt er zelfs voor dat de meeste toestellen uitvallen. Bij temperaturen van -30 en -40 heeft het merendeel van de toestellen lcd- en accuproblemen of werken de telefoons helemaal niet meer. Controleer bij de algemene voorwaarden de invloed van temperatuur op jouw toestel om te ontdekken hoe weerbestendig jouw telefoon is.

Schade door vocht en kou

Uit de waarschuwingen van de fabrikanten kunnen we concluderen dat veel smartphones niet ontwikkeld zijn voor gebruik bij temperaturen tussen de 10 en -40 graden Celsius. Naast tijdelijke problemen met de accu en het lcd-scherm, kunnen vocht en kou ook zorgen voor schade aan het scherm, de accu en de printplaat. In het ergste geval gaat het om blijvende schade die zelfs door SmartphoneRepairs niet kunnen worden opgelost.

Je smartphone beschermen

Om reparaties en blijvende schade te voorkomen is het belangrijk om in de winter en bij andere perioden met vocht en kou zorgvuldig om te gaan met je smartphone. De beste manier om je smartphone te beschermen tegen deze weersomstandigheden is door deze uit te zetten. Voor de meeste gebruikers is dit echter geen optie. Wel kun je jouw telefoon helpen door deze even uit te zetten en tijd te gunnen om op temperatuur te komen. Hoe groter het verschil tussen de binnen- en de buitentemperatuur, des te langer je moet wachten met het aanzetten van je smartphone.

Om de batterij te sparen bij vocht en kou is het verstandig om de scherminstellingen donkerder te zetten. Ook het uitschakelen van mobiele data, apps, gps en andere functies draagt bij aan de duur van de batterij. Berg je telefoon goed op, zodat deze warm blijft en de accu daardoor goed beschermd blijft. Bij voorkeur in een binnenzak of broekzak.

Jouw smartphone helemaal klaar voor onderweg

Als je op vakantie gaat heb je heel veel aan je telefoon. Je telefoon kan je helpen met de route of ideeën voor leuke uitjes tijdens de vakantie. Wij hebben een aantal dingen op een rijtje gezet om jouw telefoon klaar te maken voor de vakantie. 

Auto oplader

Je kent het wel, je zit in de auto en jouw smartphone is leeg. Dat probleem verhelpt de auto oplader. Steek de oplader in de stroomtoevoer van de auto en je telefoon wordt snel opgeladen 

Screenprotector

Om je beeldscherm beter te beschermen kan je een schermprotector gebruiken. De kans op krassen of barsten op je beeldscherm is dan een stuk kleiner. De screenprotector is een soor folie dat je gemakkelijk op het beeldscherm van je telefoon plakt. 

Google Translate app

Een woordenboek van 100 kilo in je broekzak: deze app vertaalt tussen 64 talen, onder meer Nederlands, Arabisch, Fins, Chinees. Je kunt woorden of zinnen intypen maar je kunt ook woorden of zinnen in laten spreken en zelfs de vertalingen laten uitspreken. Deze app werkt alleen met internet. Als je de app in het buitenland wilt gebruiken pas dan op voor roaming-kosten. 

Google Goggles

Met Google Goggles werkt je telefoon net als een alleswetende bril. Richt de camera van je telefoon op een kunstwerk en de app geeft je info over bijvoorbeeld wie het beeld heeft gemaakt.
Richt je de camera op een onbegrijpelijk bordje en je krijgt een vertaling. En richt je de camera op een logo van een bedrijf en je wordt doorgestuurd naar de website van het bedrijf. 

Wi-Fi finder

Zonder wifi heb je niet heel veel aan apps waar internet voor nodig is. Dat kan leiden tot peperdure roaming-osten. Een oplossing hiervoor is: zoek een gratis hotspot. Die vind je zelfs offline met Free Wifi Finder: daarmee kun je een kaart van 145.000 hotspots over de hele wereld gratis downloaden.Als je op jouw bestemming bent vind je de dichtstbijzijnde gratis hotspot via de GPS. Deze app werkt vooral goed in grote steden. 

WeatherPro

Geavanceerde weerapp waarmee je regenradars voor vrijwel de hele wereld kunt vinden. Voeg simpelweg een locatie toe en deze app geeft ook satellietbeelden en informatie over de temperatuur, luchtdruk, windkracht. Deze app is dus super handig voor op vakantie als je wilt weten wat het weer wordt.